Vad händer när du har semester?

Idag skickade jag nyhetsbrev till de e-postadresser som jag samlat på mig i vårt CRM-system och tänkte att det ju även var ett bra blogginlägg för GulaMary :-).

Vad händer i ditt huvud när du har semester?

Snart är det semester och lite lugnare på jobbet för de flesta. Vi får äntligen mer tid över till familj och vänner, renovera båten eller landstället, plocka blommor och inte minst tid att fundera och tänka framåt.

Vad händer när du har semester?

Bli pilot eller skilja sig?

Fördelen med att vara ledig är att vi inte måste tänka på nånting och det är då det händer. startar kreativiteten. Vi ska byta karriär och bli piloter eller bartenders. Måla tavlor. Ta tag i ett dåligt förhållande. Köpa ut vår kompanjon från firman. Kanske dyker den där fantastiska affärsidén upp! En del gör drastiska förändringar när man äntligen orkar och får tid att sortera tankarna, medan andra går loss i köket och hittar på en massa nya recept.

Vi som är företagare har kanske en ännu mer kidnappad hjärna än anställda eftersom vi har så många olika roller. Vi är anställda och arbetsgivare i en och samma person. Leverantör och kund. Säljare, administratör, ordermottagare, projektledare, utförare, VD, marknadsförare och växelreceptionist.

För att inte fastna i ett korttidsminne är det jätteviktigt att kunna koppla ur och koppla av ibland så att vi kan ta vettiga beslut för framtiden också. Vi vill ju alla leva och inte bara överleva. Både som privatpersoner och som företagare.

Leva här och nu eller sen?

Man ska leva här och nu, men det betyder inte att det är okej att stoppa huvudet i sanden och blunda för jobbiga saker som man inte vågar ta tag i, eller att bara prioritera det som är roligt. En klok person sa en gång – man ska göra det jobbigaste först för då blir allt du gör efter det enklare.

Vad som är roligt och vad som är jobbigt är förstås olika för olika personer, men att ta tag i tråkiga saker måste inte vara jobbigt! När vi får tid att skingra tankarna kan de mest fantastiska lösningarna dyka upp och något negativt blir något positivt!

Se nyhetsbrevet här.

Trevlig helg!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.