Bevaka ditt företag

Bevaka ditt företag

Bevaka sökord och sökfraser på webben

Har någon satt upp ett Twitterkonto i ditt namn, skrivit något positivt eller negativt om dig eller ditt företag på webben? Det är enkelt att bevaka sökord och sökfraser som publiceras på internet via Google Alerts!

Gå in på https://www.google.se/alerts och skriv in sökordet eller sökfrasen och din e-postadress. Nu får du aviseringar om nytt innehåll på webben som matchar dina sökord. Du kan ställa in hur ofta du vill ha aviseringar, från vilka källor, på vilka språk, i vilka områden/länder och vilka resultat som ska aviseras.

Det kostar ingenting och är med andra ord en väldigt billig försäkring för att upptäcka identitetsstöld eller dålig publicitet i god tid. Varför inte passa på att bevaka vad som skrivs om din bransch, dina konkurrenter, tjänster eller produkter och hålla dig uppdaterad per automatik.

Du kan också bevaka ditt företag via olika tjänster som tillhandahålls av myndigheter eller kreditupplysningsföretag. Dessa tjänster är till för att förebygga bedrägerier, till exempel om någon försöker kapa ditt företag genom att ansöka om styrelseförändringar hos Bolagsverket. Jag listar några tjänster och länkar som kan vara till nytta:

 

Kunskap är makt, har någon vis person sagt.

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.