Kan man ha separationsångest från sitt företag?

Ja tydligen, om ni frågar mig.

Klockan är fem på onsdag eftermiddag och jag ska gå upp runt tre i morgon bitti (natt) för att åka på semester till Spanien i fem dagar. Jag har inte packat. Jag har inte färgat håret. Inte rakat benen. Jag sitter och jobbar. Kontrollbehovet är större än någonsin.

För första gången har jag bestämt att jag inte ska ta med mig datorn på semestern. De flesta dagarna är ju ändå helgdagar. Och ändå har jag sån separationsångest! Nästan som att företaget är en levande varelse. Tänk om det händer nånting? Kan jag lösa allt via mobilen? Nej, det kan jag inte. Frågan jag kanske egentligen borde ställa mig själv är – kan det hända något allvarligt, kommer världen att gå under? Svaret är förstås – Nej…

Jag kan se min kompanjon framför mig när han läser det här. Han skakar på huvudet och tänker för hundrade gången – kommer hon aldrig att lära sig!

Jag tror den här semestern blir en nyttig ”intervention” för mig. Nu ställer jag in Out of Office och hoppar i badet och jag lovar att rapportera nästa vecka om jag klarade abstinensen eller inte.

Hasta luego.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.