Separationsångest från sitt företag – Del 2

Hemma igen efter fem dagar i Spanien utan dator

Det gick väldigt snabbt att klippa av navelsträngen till firman. Jag hoppade till några gånger när jag hörde mail-notiser från mobilen första dagen, men sen slog jag på stör-ej-funktionen och totalt har jag svarat på tre mail med typ ”Inga problem, jag fixar det på onsdag nästa vecka”. Till saken hör förstås att alla har varit lediga under påsken och att vi har väldigt snälla och förstående kunder.

Andra dagen var jobbet som bortblåst och sen dess har jag bara ätit, skrattat, badat, solat, druckit cava, läst, pladdrat och sovit. Det behöver jag göra oftare. Byta miljö, koppla ur och koppla av. Det behöver nog de flesta göra.

Jag ska inte ljuga och påstå att jag inte tänkt på jobbet alls. Skillnaden är att jag har fått fundera i lugn och ro, med distans till vardag och småbekymmer som ofta blockerar de viktiga besluten. När man inte måste tänka, kommer de mest intressanta saker fram av sig självt. Lite som när man byter jobb. I början är man mer fri från ”saker som sitter i väggarna”. Jag hade en väldigt bra chef en gång som sa till mig – Håll fast vid den känslan så länge som möjligt!

Så nu sitter jag här och undrar om jag verkligen har lust att jobba i morgon? Abstinensen är istället åt andra hållet. Jag vill tillbaka till 25 grader och fritt flygande tankar. Det får jag helt enkelt lösa genom att koppla ur lite oftare i framtiden. Det kan faktiskt räcka med att ibland stänga av ljudet på mobilen och sätta på bra musik istället.

Det finns förstås IRL-spioner där ute som kan bekräfta eller dementera mitt inlägg. De kanske har en annan bild av min sk avhållsamhet 🙂

Separationsångest från sitt företag

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.