Maj 2014 – Att säga upp sig

Det är inte helt smärtfritt att säga upp sig. Inte för mig i alla fall. Jag får dåligt samvete, känner mig som en svikare, en otrogen. Så vad gör jag? När det blir dags för lönesamtal sätter jag mig framför min chef som inleder med att berätta om hur själva löneprocessen ser ut. Jag avbryter honom och säger att vi inte behöver ha det här samtalet. Jag säger att jag kommer att säga upp mig om en och en halv vecka. Min chef blev väldigt förvånad. Minst sagt.

Så varför gjorde jag så? Min uppsägningstid var bara en månad och eftersom jag redan hade så dåligt samvete ville jag ge min chef och mina kollegor en chans att hitta en lösning innan jag slutade. När det var dags för lönesamtal blev det helt enkelt löjligt att sitta och förhandla helt i onödan. Dessutom fick vi loss lite extratid för att lämna över mina kunder till andra kollegor. Man kanske kan säga att jag ”varslade om min egen uppsägning”?

Jag funderar ofta över om det är ett kvinnligt drag att ha dåligt samvete över att säga upp sig, eller om det bara är jag?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.