Hur svårt kan det va?

Hur svårt kan det va?

De som känner mig kan ibland säga att jag har en övertro på mig själv. Ibland skrattar de åt mig, ibland får jag tillsägelser, ibland blir de oroliga. Men aldrig elakt. Alltid för att de bryr sig om mig. Många gånger har jag tänkt att de känner mig bättre än vad jag gör själv?

Min så kallade övertro började för väldigt länge sen. Så många gånger jag har sagt ”hur svårt kan det va!” och sen pillat sönder alla mina leksaker för att jag ville se hur de såg ut inuti. Åkt skateboard i platåskor. Lånat slagborr med mycket dåligt resultat i min lägenhetsvägg. Rest ensam till olika länder och storstäder. Varit ute med segelbåten helt själv.  Köpt hus med gigantiskt renoveringsbehov. Bytt jobb hundra gånger och kört som en dåre på MC.

Skateboard- och MC åkningarna slutade på sjukhus och huset blev lite dyrare än jag tänkt mig men i övrigt har det gått ganska bra. Jag är ingen adrenalin-knarkare. Jag tycker det är läskigt att åka ensam till Barcelona och gå vilse i stan kl ett på natten. Jag tycker det är sjukt läskigt att lägga till med segelbåt ensam. Men jag måste göra det. Varje gång jag utmanar mig själv känns det som att hjärnan programmerar om sig till en bättre version, men den största vinsten är nog att jag lärt mig att våga misslyckas.

Ett annat ”hur svårt kan det va”-projekt är förstås mitt företag. Den här gången har jag faktiskt inte fått några skratt, tillsägelser eller oro från de som känner mig. Kör bara! sa de. Och det gjorde jag. Som vanligt visste jag inte vad jag gav mig in på, men det har gått hur bra som helst. Det beror på att jag lärt mig mer än någonsin av alla misstag jag gjort med företaget under de första 1-2 åren.

Jag rekommenderar inte någon att köra som en dåre på MC, klättra upp för Mount Everest eller irra runt ensam i Johannesburg mitt i natten. Det enda jag kan rekommendera är att utmana sig själv i små steg och jag lovar att du kommer bli förvånad över hur stor din dolda kapacitet är. Ofta kan det handla om små saker enligt dig själv eller vad du tror att andra tänker om dig. Social fobi, tandläkarskräck, scenskräck, överdrivet kontrollbehov eller något annat som begränsar dig.

Det kan va svårt, men enkelt kan bli mycket svårare.

Hur svårt kan det va att starta eget företag

2 Comments

 1. Chris

  Bra gjort för att ta steg att skriva bloggen och inspirera andra!

  Reply
  1. GulaMary (Post author)

   Tack Chris!

   Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.