Gula Hunden fyller fem år!

Det är helt galet vad tiden har gått fort!

Vi registrerade företaget i juli 2014, som ett HB. Dumt gjort. Vi skulle kört AB på en gång. 1 september satte vi i alla fall igång på allvar. Mitt jobb var att försöka hitta kunder genom att kall-ringa företag. Det var verkligen inte kul att gå tillbaka till något jag gjort för så många år sen, men kunder kommer liksom inte av sig självt. Nånstans måste man börja.

Det gick sakta i början, men så småningom fick vi fler och fler kunder. Vi insåg ganska snabbt att det är svårt att få lönsamhet i webbutveckling. Att sätta fast pris för en hemsida är liksom dömt att misslyckas. Det är så många saker som dyker upp under utvecklingen som kunden inte tänkt på eller kommer på under resan. Det är dessutom väldigt personligt, särskilt för mindre företag. Hemsidan ska spegla företagets värderingar i färg, form och språk. Och företaget är ju lika med företagaren. Alltså kan det bli väldigt många turer fram och tillbaka med design och layout. Lite gulare, lite brunare. Lite rundare, lite mer skugga. Flytta runt knappar, menyer och element. Och så resten av arbetet bakom kulisserna med metainformation och teknisk SEO. Det kan ta hur mycket tid som helst så ett tips till er därute som tänker bygga hemsidor – sätt inte fast pris. Jobba löpande så får kunden bestämma hur hårt bågen ska spännas. Och allt måste ju inte göras på en gång, man kan börja med en enkel hemsida som förbättras över tid.

Vi bestämde alltså att vi ville jobba mer långsiktigt med våra kunder. Vi har inte längre fokus på att bygga hemsidor och webshoppar, vilket ofta är ett engångsarbete och sen tack och hej. Istället har vi fokuserat på att hjälpa företag att öka sin lönsamhet på webben genom att jobba på årsbasis med SEO och digital marknadsföring. Och självklart hjälper vi då kunderna med att utveckla eller förbättra sina hemsidor i användarvänlighet, design, synlighet och konvertering. Det blir både bättre kvalitet på vårt arbete och så mycket roligare på jobbet när vi får följa kundens resa år efter år.

Ja, man lär sig otroligt mycket som egenföretagare. Man kan inte bara gå till jobbet och göra det man alltid har gjort om det inte är lönsamt. Det blir snabbt omöjligt och känns i plånboken direkt. Lönen måste in. Räkningarna ska betalas. Mitt företag är ändå litet. Små investeringar och små risker. Tänker på min fd arbetsgivare som jag träffade på en AW igår. Några killar som satsade allt i e-handelsbubblan för 20 år sen. Och förlorade allt. Eller…? Företaget gick i konkurs efter 20 månader och många miljoner kronor, men idag driver de ett IT bolag med nästan 100 anställda och det har de gjort i 18 år. Snacka om att de lärde sig, gjorde om och gjorde rätt. Jag är sjukt imponerad och inspirerad av dem.

Men jag är också lite imponerad av mig själv. Det funkade. Företaget lever. Man kan om man vill!

Gula Hunden Webbyrå fyller fem år.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.