Grus i dojjan

Precis innan jag slutade mitt jobb på Bisnode för några år sen dök det upp en ny ledare på företaget. Jag kommer inte ihåg hans namn eller ordning i hierarkin, men det han sa första gången han presenterade sig under ett morgonmöte har låst sig i min hjärna.

Förmodligen drog han hela protokollet om hur vi tillsammans skulle ta företaget framåt och det var säkert jättebra och jag lyssnade säkert, men jag fokuserade säkert minst lika mycket på mina mail i mobilen och vilken kaffesort jag skulle välja efter mötet.

Mitt i mobilsurfandet hör jag något om att ”plocka bort grus ur dojjan”. Alla de där små sakerna som varje dag irriterar och frustrerar men som alltid ska fixas sen eftersom de är för små för att prioriteras. Problemet är ju förstås att de finns där flera gånger varje dag och att de oftast växer som cancerceller. Har man dessutom 800 anställda och alla har en småsten i skon varje dag så blir det ett helt djävla grustag på ett år.

 

Nu när jag har ett eget litet företag har jag märkt att det där gruset är mer som stenbumlingar för oss och det finns hur många som helst. Häromdagen började jag äntligen med att ta tag i några stycken som gjort mig galen varje dag i över två år!

– Jag skapade en engelsk mailsignatur.

– Jag skapade en enklare mailsignatur utan tunga bilder och länkar för svar och vidareförmedling av mail.

– Jag registrerade kontonummer och betalningsvillkor på alla våra kunder och artiklar i faktureringssystemet.

Det låter säkert jättelöjligt för dig som läser, men jag kommer verkligen inte sakna de här stenarna.

RIP.

Fortsättning följer.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.