Etablerad verksamhet – från leklåda till ansvar

Från nystartad till etableradEtablerad som nystartat företag

Plötsligt händer det inte. Det har tagit över 2,5 år, men härom dagen slog det mig (igen) att vi faktiskt är etablerade! Att det har varit på riktigt ganska länge nu. Både ekonomiskt och på flera andra sätt. Vi har en stabil bas av både gamla och nya kunder. De flesta av våra kunder växer och då får vi följa med på deras resa, vilket är bland det roligaste med mitt jobb!

Jag hinner inte längre jaga kunder eftersom vi får så många förfrågningar. Vissa dagar ramlar jag nästan baklänges. Från början var det inte en dj…. som hade hört talas om oss. Nu hittar de oss överallt.

Etablerad betyder mer än lönsamhet och ekonomi

Ekonomin kan vi sätta check på, men att vara ett etablerat företag betyder så mycket mer än bara lönsamhet för mig.

Om några veckor ska jag hålla en utbildning om ”webbtjänster”. För två år sedan hade jag tackat nej. Idag kan jag knappt sluta prata om webben om någon råkar ställa en fråga! De kommer få slita mig därifrån efter 60 minuter. Det kallar jag för att känna sig etablerad :-D.

En annan tydlig signal på att företaget är en uppstickare i branschen är att vi är väldigt nära att få Google Partner Märket. Vi har varit med i Googles Partner-program länge nu och till exempel gått på utbildningar hos dem, men nu har vi äntligen nått alla krav på profil, certifieringar, specialiseringar och resultat. Endast utgiftskravet kvarstår och den kvoten vet vi att vi kommer ha klarat inom max 1-2 månader. Då ska vi fira!

Igår blev jag också uppringd av en lokaltidning som ville ha med oss i en artikel om tre olika företag i kommunen. Ingen jätteupplaga men ännu en liten bekräftelse på att vi finns, att vi syns och att det finns en nyfikenhet på vilka vi är. Håll utkik efter artikeln i Mitt i Värmdö framöver!

Den viktigaste aha-upplevelsen är ändå att ansvaret och kraven har ökat. Våra kunder behöver vår support och de behöver känna sig trygga hos oss. De behöver få bevisat att det vi gör för dem faktiskt gör en skillnad. Varför skulle de annars anlita oss? Varje dag innebär att förbättra något, lösa ett problem, minska en kostnad, finnas tillgängliga och leverera många timmars tanketid. Oftast bättre än en tidigare leverantör.

Det är ingen lek, men jag älskar mitt jobb.

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.