Enklaste lösningen för mindre stress

Ännu en gång har jag blivit påmind om att de enklaste lösningarna ofta är de bästa.

Jag är inte ensam om att ha mycket att göra på dagarna. Vår online-närvaro gör ju inte saken bättre. Allt ska gå sekundsnabbt och man (okej, jag) är överallt hela tiden. Alldeles för många privata grejer under arbetstid och alldeles för mycket jobb på fritiden.

Men så kom jag ihåg gamla tips som är så enkla och gör mig mindre stressad. För det första bockade jag ur ”Visa en skrivbordsavisering” i Outlook inställningarna och stängde av ljudet på min dator. För det andra stängde jag av ännu fler app-notiser på min lur. Och för det tredje ställer jag in ”Stör ej” funktionen på min Iphone varje morgon när jag börjar jobba. Det är inget nytt, det handlar bara om lite disciplin tror jag. För de som jobbar i kontorslandskap är det nog självklart. Om man nu inte har lite nomofobi och kollar aviseringar eller använder hörlurarna…

Det blir så tyst och lugnt! Inga fler plingplong eller pop-ups för alla mail eller när någon har lagt upp en ny låt på SoundCloud, vill sälja något till mig på LindedIn eller SEB vill tala om för mig att momsen ska betalas in. Inga fler plingplong eller aviseringar för reklam-sms, tjejchatten, pojkvänschatten, mammachatten eller kompischatten.

Jag kollar privata grejer på lunchen och efter jobbet. Jobbgrejerna kollar jag under arbetstid. I den ordning de kommer in istället för alla på en gång. Om något är akut så är min ringsignal alltid på. Dygnet runt.

Det låter enkelt eller hur? Det är det ju.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.