4+ år som egenföretagare – och nästa steg

När vi startade Gula Hunden visste jag minsann allt om tjänsterna jag skulle sälja, hur jag skulle paketera dem och prissätta. Jag visste också allt om Googles verktyg och digital marknadsföring.

Redan efter 2-3 månader var jag ganska tillplattad. Det mesta jag sålt in var extremt olönsamt (till och med en kostnad). Och det där med digital marknadsföring hade ju så många fler lager än jag någonsin tänkt på!

Efter ett år hade jag lärt mig att dra in lönsamma affärer. Två år senare var jag certifierad för Google AdWords. Tre år senare kunde jag de övriga annonsformaten i Google Ads och marknadsföring på sociala medier. Fyra år senare fattade jag äntligen SEO fullt ut…

Så vad återstår nu? Är jag full-lärd? Nej VERKLIGEN inte. Det kommer aldrig ta slut. Och det skulle ju bli SÅ tråkigt då!

Den viktigaste läxan lärde jag mig ju snabbt ändå. Sluta göra saker som är olönsamma och gör det som fungerar. Företaget är inte en hobby. Om du nu inte är mångmiljonär. De roliga projekten får du göra längre fram, när ekonomin tillåter. I vårt fall till exempel nu :-).

Just nu utvecklar vi en webbtjänst som är ett sidoprojekt till det vi gör till vardags. En helt egen grej som vi kommer lansera nästa år.

Önskar alla ett spännande 2019 med nya utmaningar oavsett om du är anställd eller driver eget!

Egenföretagare drygt fyra år senare

2 Comments

 1. Jonnie

  Grattis! Jag har inte kommit lika långt men det är det bästa som jag har gjort hittills även om det är pressande i vissa stunder. Vi arbetar digitalt som ni men inte med webbutveckling, vi kanske behöver en uppdatering?

  Reply
  1. GulaMary (Post author)

   Ring mig vid tillfälle Jonnie! 🙂

   Reply

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.